Sunday, March 7, 2010

Dreptul la opinie......separata!

LUNI, 26 Martie, 2012,
Sursa - Ziare.com

Autor- Alexandra Sandru

Tony Blair: Daca as putea sa prevad sfarsitul crizei as fi probabil la bursa acumFostul premier britanic Tony Blair sustine ca nu poate prevedea cand se va termina actuala criza economica, dar daca ar putea ar fi cu siguranta un jucator pe bursa."Daca as putea sa prevad asta (n.r. sfarsitul crizei) as fi probabil la bursa acum", a declarat Blair intr-un interviu acordat lui Mihai Gadea pentru Antena 3.In acest context, Blair a mai precizat ca Europa trebuie sa ramana unita, chiar daca se confrunta cu probleme in zona euro, daca vrea ca pe termen lung sa ramana o putere mondiala."Trebuie sa separam problemele pe termen scurt de cele pe termen lung. Pe termen lung, rationalitatea este clara: intr-o competitie cu China, Brazilia sau India trebuie sa fim uniti. Trebuie sa trecem peste problemele pe termen scurt, asa cum este acum moneda unica. Europa unita este o idee corecta pentru momentul actual. Cred ca oricare ar fi aceste probleme pe termen scurt, ele pot fi depasite", a completat Blair.Totodata, fostul premier laburist considera ca euro poate prospera numai daca la nivel comunitar ar exista si o unitate fiscala."Fara indoiala, daca vrem sa prospere moneda unica trebuie sa avem o unitate fiscala alaturi de cea monetara. Nu putem sa operam fiind aliniati din punct de vedere monetar, dar nu si fiscal", a completat Blair.Nu in ultimul rand, rugat sa faca un exercitiu de imaginatie si sa spuna trei decizii pe care le-ar lua in calitate de premier al Romaniei, Tony Blair s-a rezumat sa spuna ca "politica voastra este pentru voi"."Nu pot, nici macar una. Stiu foarte bine ca politica voastra este pentru voi, nu pentru mine. Nu cred ca in momente dificile, cum este acesta, este in caderea mea sa dau sfaturi politice", a conchis Blair.PAREREA TA CONTEAZA!

2 comments:

oreste said...

Da, hm...interesant, dar cazul e deja clasat. Aurul nu va mai deveni niciodata etalon pentru moneda americana. Un mic studiu istoric pe acest subiect iti dezvalui enigma, asta daca crezi ca e vreo enigma acolo. Criza americana a demascat si gravele inconsecvente existente in economia UE care pluteau sub linia radarului, sau erau ameliorate cu tratamente de scurta durata- vezi cazul Grecie si al Spaniei.
Spor si succese. Regards, Darie Deleanu.

Iasi said...

Buna ziua
Imi cer scuze ca va deranjez insa va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://i-love-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Campionat Spania
Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra( adresa mea de mail este iacob_ctin@yahoo.com).
O zi buna va doresc